A murit Horia Musta, cel mai vechi membru al Partidului Naţional Liberal

Liberalul Horia Musta a decedat, joi, la vârsta de 98 de ani. Acesta urmează să fie înmormantat astăzi, la Cimitirul Cosminului din Timişoara.

Horia Musta a aderat la Partidul Naţional Liberal în 1932. A primit carnetul de membru al PNL de la Ion Gheorghe Duca. A fost ofiţer pe frontul de est între anii 1941-1944, în cadrul Corpului de Vânători de Munte sub comanda generalului Gheorghe Avramescu.

A fost decorat cu „Coroana României”, „Steaua României” , „Vulturul german” şi „Crucea de Fier”. A fost încarcerat de comunişti în 1948. A fost membru refondator al PNL Timiş în 1990

Sursa: ziarulviitorul.ro

 

 

 

Publicitate

Un gând despre &8222;A murit Horia Musta, cel mai vechi membru al Partidului Naţional Liberal&8221;

  1. Horia Musta s-a născut în 21 august 1914 în comuna Marghita Mare, lângă Vârşeţ (Serbia). A absolvit Şcoala elementară în 1924, liceul în 1931 şi a fost student la Facultatea de Drept în perioada 1932-1937. Nu a dorit să urmeze tradiţia familiei şi să se facă preot. Dar a ajuns să fie fotbalist, tenisman, politician liberal şi ofiţer pe frontul de est între anii 1941-1944, în cadrul Corpului de Vânători de Munte sub comanda generalului Gheorghe Avramescu, Horia Musta nu s-a ferit de nimic, nici de gloanţe, nici de duşmani, nici de opresiuni. Pe front, a fost rănit de două ori. Apoi a fost decorat cu «Coroana României», «Steaua României« , «Vulturul german», «Crucea de Fier». În 1948 a fost încarcerat de comunişti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s