Discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, cu prilejul lansării candidaţilor USL Argeş

“Mă bucur şi eu foarte mult că prima întrunire electorală din această campanie o facem împreună, liderii Uniunii Social Liberale, toţi, aici în Argeş. Mă bucur că facem această întrunire aici pentru că atunci când Uniunea Social Liberală nu se născuse şi puţini credeau că asta se poate întâmpla şi domnul Nicolescu, pe de-o parte, şi prietenii mei din PNL, Iani Popa, Andrei Gerea au fost printre primii oameni cu care am avut curajul să vorbesc despre asta şi au susţinut din prima clipă această idee foarte curajoasă.

Astăzi, când Uniunea Social Liberală e o realitate care conduce şi va conduce România, mă bucur că sunt împreună cu dânşii şi cu dumneavoastră, toţi, la acest început de campanie. În al doilea rând mă bucur că începem aici campania pentru că aveţi una dintre cele mai serioase, mai performante, mai impunătoare galerii de candidaţi ai Uniunii Social Liberale din toată ţara.

Nu o spun din politeţe, nu o spun ca să vă flatez, nu o spun ca să-i flatez pe candidaţii dumneavoastră. O spun pentru că întâmplător pe cei mai mulţi îi cunosc personal, îi cunosc de multă vreme, îi cunosc în calitate de oameni politici, în calitate de profesionişti, în calitate de parlamentari şi sunt nişte oameni cu adevărat extraordinari.

Aveţi de toate în această galerie de parlamentari, dacă vreţi, o adevărată experienţă politică de bună calitate. Îl aveţi pe Bogdan Niculescu – Duvăz pe care de mulţi ani îl urmăresc, îl apreciez, îl admir şi o fac de pe când nu eram aliaţi. Dacă vreţi, iată, oameni cu un CV profesional de mare consistenţă. L-aţi văzut şi la profesorul Valeca, l-aţi văzut şi la ceilalţi colegi. Dacă vreţi eleganţă, dinamism, mişcare, îi aveţi pe Iani Popa, pe Andrei Gerea, unul dintre cei mai atenţi ardenţi luptători atunci când noi eram în opoziţie, un om care a dus în prima linie a Parlamentului, în Camera Deputaţilor, mereu această bătălie grea pe care am câştigat-o până la urmă.

Aveţi candidaţi şi candidate şi cu experienţă şi tineri, toţi hotărâţi să lupte, dar n-aş vrea să închei acest elogiu sincer la adresa candidaţilor dumneavoastră, colegii mei, fără a trimite împreună un gând de salut, de mulţumire şi de recunoştinţă faţă de marele actor şi bunul nostru coleg, Mircea Diaconu, un om care v-a reprezentat cu cinste, cu demnitate, cu onoare, un om care s-a bătut fără frică pentru o cauză dreaptă şi un om care din cauza unei nedreptăţi ca atâtea altele, astăzi nu mai candidează, dar este alături de dumneavoastră, alături de noi toţi.

Dragi prieteni,

Nu am vorbit nimic până acum pentru că vreau să închei cu două cuvinte din inimă şi la fel de sincere legate de Daniel Constantin. S-a vorbit foarte mult de către cei care vorbesc despre politica românească, despre nevoia de a aduce oameni tineri în politică.

E un lucru adevărat, e un lucru pe care îl ştim toţi, e un lucru pe care îl faceţi dumneavoastră, majoritatea candidaţilor pe care îi aliniaţi în faţa alegătorilor la aceste alegeri. Probabil că cea mai spectaculoasă poziţie pe care un om nu tânăr, ci foarte tânăr pentru politică, este aceea a lui Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, colegul nostru din Uniunea Social Liberală, ministrul Agriculturii.

Este al treilea motiv pentru care mă bucur să începem aici campania electorală pentru că da, suntem mândri şi suntem bucuroşi să fim alături de colegul, de prietenul nostru Daniel Constantin, la prima sa confruntare cu electoratul.

A dovedit deja că este un foarte bun preşedinte de partid tânăr, atât de tânăr că se simte şi Ponta bătrân. A dovedit deja, în câteva luni, că este un foarte bun ministru tânăr într-un domeniu dintre cele mai grele şi mai importante din această ţară. Daţi-i şansa cu toţii să dovedească faptul că va fi un excelent tânăr parlamentar.

Tuturor vă doresc succes în această campanie şi vă doresc să aveţi tot ceea ce aşteptăm cu toţii de la guvernarea noastră, de la majoritatea noastră parlamentară, de la noi toţi. Şi aş vrea să închei spunându-vă că puteţi fi siguri de câteva lucruri. Puteţi fi siguri că aşa cum ne vedeţi împreună la începutul acestei campanii, vom fi împreună în toată campania şi după aceea, cel puţin patru ani de zile, la conducerea României.

Puteţi fi siguri că Victor Ponta va fi prim-ministru. Nu mă bag în treaba primului ministru, dar ceva îmi spune că şi Daniel Constantin va fi ministru. Puteţi fi siguri, în orice caz, că ne vom respecta cuvântul între noi şi mai ales noi, împreună, faţă de români. Aceasta înseamnă că în patru ani de zile vom face, în sfârşit, România puternică. Doamne-ajută!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s