Ministrul economiei, Andrei Gerea s-a intalnit cu Farid Abdinbayov, ambasadorul din Azerbaidjan

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit miercuri, 23 octombrie 2013, cu ES Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România.

Au fost discutate aspecte privind stadiul colaborării comercial – economice dintre cele două ţări, apreciindu-se existenţa unui potenţial ridicat de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.
În acest context, diplomatul azer a informat că o delegaţie condusă de ministrul azer al industriei şi energiei, Natiq Alyev, însoţit de preşedintele ŞOCAR urmează să viziteze România în această toamnă pentru convorbiri pe tema privatizării combinatului Oltchim, precum şi pentru analizarea altor oportunităţi de investiţii în România.

Demnitarul român a dat asigurări că partenerii azeri vor primi informaţiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului şi a solicitat că în măsura posibilităţilor să fie devansată sosirea delegaţiei.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi şi-au exprimat disponibilitatea pentru dinamizarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale, cu accent pe posibilităţile de atragere de investiţii. Astfel, s-a subliniat necesitatea că oamenilor de afaceri din cele două ţări să li se furnizeze cât mai multe informaţii pe domenii concrete, pentru viitoare colaborări şi investiţii.

Este foarte important ca prin consultări, atât la nivel guvernamental cât şi la nivelul mediilor de afaceri din cele două ţări, să găsim acele proiecte de cooperare economică a căror concretizare să contribuie la creşterea substanţială a schimburilor comerciale bilaterale şi a investiţiilor reciproce” a precizat ministrul român.

Sursa: imaginearomaniei.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s