Ministrul Economiei s-a întâlnit cu o delegaţie SOCAR

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit luni, 16 decembrie a.c., cu delegaţia SOCAR (Societatea de Stat pentru Ţiţei din Republica Azerbaidjan), condusă de Vicepreşedintele acesteia, David Memedov.

La întâlnire au participat şi E.S Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, precum şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Nicolae Badea.

In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea Combinatului Oltchim, demnitarul român prezentandu-le partenerilor de dialog procedura de selecţie a ofertei angajante, stabilită de Consorţiul de administratori judiciari ai S.C.Oltchim S.A., în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim SPV, precum şi pasii care ar urma sa fie parcurşi de companiile interesate. “România încurajează investiţiile străine şi poate oferi investitorilor azeri condiţii similare celor găsite de aceştia în alte state din zonă. Oltchim ar putea constitui un început promiţător” a precizat ministrul român

Şeful delegaţiei azere a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue activitatea de investiţii în România, delegaţia SOCAR efectuand o vizita de lucru la Râmnicu Vâlcea, la Combinatul Oltchim, după întâlnirea de la Ministerul Economiei.

Sursa: Departamentul de presa al Ministerului Economiei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s