Andrei Gerea a a vizitat Uzina Automecanica Moreni

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea a efectuat o vizita de lucru la SC Uzina Automecanica Moreni (UAM), filiala a CN ROMARM SA, insotit de secretarul de stat Bogdan Badea, coordonator al domeniului industrie de aparare si resurse minerale, Marius Vintila, sef OPSPI si directorul general al companiei, Dan Tache.

In cadrul vizitei, ministrul economiei a avut o sesiune de analiza si discutii referitoare la situatia economica si financiara a UAM, in care reprezentantii societatii au facut o informare cu privire la produsele realizate de companie, proiectele viitoare, demersurile de obtinere a finantarii necesare continuarii si dezvoltarii activitatii si asigurarii mentenantei multi-anuale, pasii facuti in vederea achitarii datoriilor.

Totodata, managementul societatii a reiterat angajamentele asumate de Romania in cadrul structurii NATO, abordandu-se, in context, necesitatea implementarii unui plan realist de restructurare a filialelor CN ROMARM care sa permita companiei sa realizeze produse competitive, la standarde internationale.

Ministrul Gerea si-a manifestat preocuparea pentru modernizarea industriei romanesti de aparare, ca parte strategica a unei economii competitive si repozitionarea produselor specifice pe piata nationala si internationala, asigurandu-i pe reprezentantii companiei de intreaga sa disponibilitate pentru un dialog deschis si contructiv cu toti factorii implicati.

 Informatii de background

Mentionam ca ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au avut,la finalul anului trecut o intalnire cu reprezentanţi ai sindicatelor din industria de apărare, la care au participat Bogdan Hossu, liderul confederaţiei Cartel Alfa, Gl.mr.ing. Cătălin-Adrian Moraru, locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente din cadrul MApN, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice precum şi lideri sindicali ai filialelor CN Romarm SA.
În cadrul întâlnirii au fost discutate probleme care ţin de asigurarea resurselor de finanţare şi de valorificarea produselor în acest domeniu, chestiuni legislative, subiecte referitoare la investiţiile în retehnologizare şi modernizare la companiile din industria de apărare, aflate în portofoliul Ministerului Economiei.
In prezent CN ROMARM are capital 100% al statului roman prin Ministerul Economiei si are in componenta 15 filiale: Electromecanica Ploiesti, Carfil- Brasov, Metrom –Brasov, Tohan-Zarnesti, Fabrica de Pulberi Fagaras, Pirochim Victoria, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti, Uzina Mecanica Mija, Uzina Macanica Plopeni, Uzina Mecanica Bucuresti, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Cugir, Uzina Mecanica Sadu, Arsenal Resita si Uzina Automecanica Moreni.
Uzina Automecanica Moreni are, in prezent, un numar de 331 salariati.

Sursa: Departamentul de presa al Ministerului Economiei

Publicitate

Un gând despre &8222;Andrei Gerea a a vizitat Uzina Automecanica Moreni&8221;

  1. Judetul nostru are 3 din cele 15 intreprinderi de armament din portofoliul ME. iar regiunea Muntenia are 6 cu cele trei din Prahova. Un procent foarte important, Reprezenrtantii celor doua judete din parlament ar trebuii sa colaboreze in interesul alegatorilor din regiunea Muntenia pentru creerea de locuri de munca sau macar pentru pastrarea celor existente in ramura.. .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s