Pentru a putea vorbi despre Dacia la viitor, avem nevoie de autostrada Pitesti- Sibiu

Dacia-Renault a împlinit 15 ani de activitate. În urmă cu un deceniu a lansat unul dintre modelele care au făcut istorie pentru această companie, Logan. Și, foarte important, Dacia a investit într-un centru de cercetare la Titu.

Parteneriatul Dacia cu Renault a devenit, după 15 ani, cu peste 2,3 miliarde de euro investiții în acest timp, cea mai de succes privatizare din România și proiectul industrial care a adus cele mai mari beneficii județului Argeș. Dacia a ajuns să asigure 17.000 de locuri de muncă și peste 100.000 de locuri de muncă indirect. Anul trecut, Dacia a fost principalul exportator al României și unul dintre motoarele creșterii economice record în Europa. Din acest punct de vedere, rolul domnului președinte Călin Popescu Tăriceanu în privatizarea Dacia s-a dovedit a fi unul de succes.

Ca deputat de Argeș, ca fost ministru al Economiei și chiar din postura unui om care provine din industria auto, din zona comercializării de modele auto, chiar dacă nu Dacia, pot spune un lucru: în această industrie, fără investiții, fără tehnologie și fără competitivitate, nu reziști, nu exiști. Iar dacă vorbim despre competitivitate, dacă vrem să mai vorbim despre uzina Dacia și la viitor, peste încă 15 ani, atunci orice guvern este sau va fi la conducerea țării, indiferent de președinte, trebuie să construiască autostrada Pitești-Sibiu.

Acum, Dacia cheltuie în plus peste 60 de euro la fiecare mașină transportată pe acest drum. Dacă nu se va face autostrada, care leagă uzina de Europa, aceste cheltuieli vor crește în anii următori. În perioada guvernării Tăriceanu o parte din angajamentele statului român au fost respectate: parteneriatul care a dus la construirea Fabricii de cutii de viteze și, mai ales, construirea centurii ocolitoare a Piteștiului și realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitești- Sibiu. Studiu care a fost apoi aruncat la gunoi de fosta guvernare. Dacia trebuie să rămână un proiect industrial strategic, iar din această perspectivă autostrada Pitești-Sibiu trebuie să fie un proiect de gradul zero pentru orice guvern pentru ca, peste 15 ani, uzina Dacia să rămână, tot la Mioveni, România, un succes industrial

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s