Andrei Gerea, candidat la Primăria Piteşti. Proiecte strategice pentru Piteşti

Bun găsit! Sunt Andrei Gerea și candidez, din partea ALDE, la Primăria Pitești.

M-am decis să intru în această competiție pentru funcția de primar pentru că, după 25 de ani în care actuala administrație a arătat tot ce era de arătat, este nevoie de o schimbare de viziune a dezvoltării municipiului.

Am considerat candidatura mea drept o obligație față de cei care m-au votat de trei ori ca deputat de Pitești. Trebuia să îmi asum responsabilitatea de a candida pentru a conduce un oraș în care este nevoie, în mod evident, de o schimbare.

Știu că pot contribui la o nouă construcție pentru Pitești prin pregătirea mea și prin experiența acumulată ca parlamentar și, mai ales, ca ministru al Economiei și apoi al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri.

Realitatea ne arată că a trecut vremea primarilor a căror unică preocupare o reprezintă problemele de gospodărire comunală, care sunt, însă, extrem de importante. Sigur, le voi acorda toată atenția cuvenită, dar consider că rolul unui primar modern, european, este de a manifesta o nouă atitudine față de comunitate și mediul economic și de a introduce cetatea pe o anumită proiecție pe termen mediu și lung.

Tocmai de aceea, toate proiectele mele strategice sunt concepute de specialiști în domeniu, neimplicați politic, și conțin inclusiv absolut toate etapele de punere în practică, până la hotărâri de consiliu local.

Plecând de la această realitate, programul meu de guvernare locală este construit în jurul a trei piloni: crearea de locuri de muncă, învăţământ şi cercetare şi petrecerea timpului liber şi sport.

Atât experiența profesională din afara politicii, cât și cea de ministru, mi-au demonstrat că totul pornește de la dezvoltarea și consolidarea activității economice.

Vă aduc aminte o măsură punctuală dar cu un efect extraordinar – cota unică de impozitare de 16%, în guvernarea Tăriceanu.
O măsură economică care a descătușat energiile țării, a declanșat investiții și a produs bani la bugetul de stat.
Despre același lucru putem vorbi și pe plan local, în administrație. Fără bani, nu putem vorbi de proiecte, de dezvoltare, de investiții, de cultură, de sănătate, de sport, de infrastructură. Zona metropolitană trebuie să devină funcțională pentru a putea transpune în realitate proiecte de anvergură, finanțabile din fonduri europene.

Voi avea o nouă abordare față de mediul de afaceri piteștean și față de viitorii investitori. După 25 de ani, Piteștiul trebuie să pună la dispoziția investitorilor un parc industrial, iar Primăria să vină cu facilități. Trebuie ca administrația să devină un partener al oamenilor de afaceri, nu să rămână la stadiul de colector de taxe și impozite.

Un alt punct central în planul menit să genereze forță economică Piteștiului și Argeșului este crearea unui centru IT de cercetare la Pitești. În acest mod, mediul universitar va căpăta o nouă anvergură, iar Piteștiul va deveni un hub în cercetare și inovare care va atrage și locuri de muncă.
Orice companie știe că pentru a avea succes trebuie să ieși pe piață cu un produs inovativ de cel mai înalt nivel. Din fericire, avem deschiderea mediului universitar pentru acest proiect elaborat de un tânăr cercetător argeșean care lucrează la o companie românească, cea mai puternică în domeniul securității cibernetice din lume. Iar reacțiile din partea unor posibili investitori sunt și ele mai mult decât încurajatoare.
Am început cu această zonă de excelență, dar programul meu privind educația vizează întregul sistem, de la grădiniție și creșe, până la învățământul universitar.

Un alt punct stragic îl reprezintă sănătatea. Credem că este imperios necesară înființarea unui spital nou pluridisciplinar, cu toate specialitățile, al municipalității și atragere de personal suplimentar, și vom face de îndată demersurile pentru aceste deziderate.
Dar obiectivul nostru este de a transforma acest spital în clinică universitară, prin înființarea unei Facultăți de Medicină. Din discuțiile cu medicii, am tras concluzia că este vitală înființarea unei Facultăți de Medicină pentru a putea produce, pe de o parte personal medical bine specializat pe plan local și, pe de altă parte, pentru a atrage doctori recunoscuți unanim să vină să profeseze și să educe noile generații în Pitești.
Acesta este un motiv pentru care, în echipa mea de consilieri locali se numără unul dintre cei mai apreciați medici pediatrici din județ, doctorul Eduard Morlova.
Vom adopta de urgență măsuri pentru sporirea gradului de performanță a cabinetelor medicale în creșe, grădinițe, școli și licee.

În general, în comunități, gradul de criminalitate crește invers proporțional cu cel al bunăstării, al forței economice. Este încă un argument pentru care principala temă a programului meu de guvernare locală este creșterea forței economice și crearea de locuri de muncă în Pitești. Cu toate acestea, sunt necesare și măsuri complementare care să reducă la minimum orice formă de atentat la siguranța publică.

Ca fost ministru al Energiei, nu pot omite o serie de măsuri aplicate deja în alte țări orașe, măsuri care pot asigura o scădere a prețului la căldură și apă caldă, pentru un confort sporit al cetățeanului.

De asemenea, tot pentru siguranța publică, vom lua măsuri pentru eficientizarea și fluidizarea traficului, precum și măsuri de creștere a siguranței elevilor în zonele unităților de învățământ.

În mod evident, vom acorda o atenție sporită multiplicării și creșterii atractivității zonelor de agrement.
Ca fost sportiv de performanță, refuz să accept situația în care se află sportul din Pitești, unde performanța este realizată doar datorită excepțiilor. Vom introduce un program de sport de masă pentru ca tinerii să se dezvolte sănătos și armonios și, în același timp, pentru a crește baza de selecție pentru cluburile sportive.

Acestea sunt, in linii mari, proiectele mele strategice pentru Piteşti.
Invit toţi piteştenii pe pagina de Facebook AndreiGereaPolitician pentru a intra in discuţie cu mine, iar in ziua de 5 iunie vă invit la vot.

Votați Andrei Gerea primar și Echipa ALDE la consiliul local și consiliul județean. Votați poziția 1 pe buletinul de vot!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s