Domnul Tokes reprezinta Romania in Parlamentul European purtand doliu de Ziua Nationala

Europarlamentarul roman de origine maghiara Laszlo Tokes a declarat ca Ziua Nationala a Romaniei este zi de doliu pentru maghiari, iar urmarile Tratatului de pace de la Trianon, prin care Ungaria ceda Romaniei Transilvania, se fac inca simtite si trebuie remediate: „Acum 90 de ani, Romania Mare a fost faurita prin fragmentarea tragica a tarii noastre maghiare stramosesti. Tocmai de aceea consideram ca este regretabil ca Romania libera, conceputa in focul Revolutiei de la Timisoara (1989), in numele nationalismului statal traditional, a ales o zi pentru sarbatoarea nationala la a carei sarbatorire noi, maghiarii din Transilvania, nu putem participa alaturi de fratii nostri romani, majoritari”.

Ma intreb ce legatura mai poate avea domnul Tokes cu Romania si cu reprezentarea romanilor in Parlamentul European, daca de Ziua Nationala, 1 Decembrie, acesta este singurul roman care sfideaza istoria tarii, singurul care nu-si respecta proprii sai cetateni, aceia care l-au votat si trimis in cel mai important for european  ca sa-i reprezinte cu demnitate si care au nevoie sa fie tratati cu respect de cei pe care-i aleg, atat in tara lor cat si in afara ei!

Fiecare roman, indiferent de etnie, a respectat si sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei, asa cum este firesc intr-o tara democratica normala, mai putin unul, domnul Laszlo Tokes, care a anuntat, spre perplexitatea tuturor, ca poarta doliu in aceasta solemna zi pentru poporul roman!

Cu alte cuvinte, pentru domnul Tokes, Romania a murit de 1 Decembrie  si aceasta sarbatoare nationala reprezinta o zi de doliu pentru dumnealui si, sustine acesta, si pentru Ungaria, care ar fi avut de suferit cumplit din cauza Romaniei!

Domnul Tokes uita cu desavarsire ca istoria nu are nicio legatura cu inventiile proprii in acest sens si ca realitatea pe care ne-o atribuie acesta, in ceea ce priveste trecutul nefast al Ungariei datorat romanilor si ciopartirea teritoriul acesteia, este, de fapt, o minciuna sfruntata, fara niciun fundament istoric! Daca ne aplecam putin asupra istoriei putem afla cu usurinta ca Transilvania a apartinut dintotdeauna romanilor, dar aceasta s-a aflat, din pacate, mult timp sub opresiune ungara! Printre cele mai grele momente pe care le-au avut de indurat romanii din Transilvania si pentru care noi a trebuit sa fim cu adevarat indoliati sunt:

 • Rascoala de la Bobalna (a taranilor romani din Transilvania inabusiti in sange de nobilimea maghiara – 1437)
 • 28 Februarie 1785 – martiriul lui Horea si Closca, trasi pe roata de nobilimea maghiara
 • Inabusirea Revolutiei romane de la 1848 in Transilvania
 • Dualismul austro-ungar – 1867
 • Judecarea si incarcerarea fruntasilor memorandisti din Transilvania  – 1894
 • Dictatul de la Viena ( 1940) prin care a fost realipita Ungariei, vremelnic, o parte semnificativa a Transilvaniei

Si acestea reprezinta numai cateva din gravele suferinte indurate de romanii din Ardeal, timp de cateva secole! Ardealul a apartinut de drept, dintotdeauna Romaniei si romanilor! Niciodata acesta nu a reprezentat o proprietate mostenita din stramosi a Ungariei, ci doar una dobandita ilegal, atunci cand Ardealul a fost fortat alipit imperiului austro-ungar!

Dincolo de elucubratiile revansarde si revizioniste ale lui Tokes se mai desprinde un aspect, trist si ingrijorator:

Nici unul dintre oficialii romani nu a reactionat si nu a condamnat aceasta jignire adusa Romaniei! Nici presedintele Basescu, nici Emil Boc (cel care cu nerusinare primea onorul Armatei Romane de Ziua Nationala) nici ministrul de externe, „vedeta” Teodor Baconschi si, din pacate, nici Marko Bela – viceprim ministru al Guvernului Romaniei! (indivizi platiti din bani publici, din banii cetatenilor romani, tocmai pentru a asigura demnitatea si bunastarea poporului roman!)

Au facut-o, insa, maghiarii, atunci cand Ambasada Romaniei la Budapesta a dorit sa sarbatoreasca, in mod legitim, Ziua Nationala a Romaniei. Si nici atunci oficialii romani n-au comentat! Au tacut malc, tradand-si patria pentru ca, nu-i asa, cum ar putea ei sa-si strice relatiile cu UDMR-ul si sa ramana fara ciolanul celei mai dezastruoase guvernari (asta numai pentru romani, deoarece pentru pdl-isti a fost bine …) din istoria Romaniei!

Asta inseamna PDL, asta inseamna Traian Basescu, Emil Boc, Elena Udrea samd! Coruptie, Incompetenta si, acum, Tradare de tara! Sa va fie rusine!

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Domnul Tokes reprezinta Romania in Parlamentul European purtand doliu de Ziua Nationala&8221;

 1. […] Tot în această relatare de pe blogul său, Gerea îi amintește europarlamentarului maghiar că ” Transilvania a aparținut dintotdeauna românilor, dar s-a aflat, din pacate, mult timp sub opresiune ungară! Printre cele mai grele momente pe care le-au avut de îndurat românii din Transilvania şi pentru care noi a trebuit să fim cu adevarat îndoliați sunt: […]

 2. Mihai R zice:

  As aprecia daca, Domnule Deputat, ati prezenta o luare de pozitie la Camera, vis-a- vis de aceste declaratii ale Dlui Tokes. Mi se pare ca mult prea putina lume citeste azi presa.

  Va multumesc,

  Un simpatizant PNL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s