Jurnalistii Reuters despre Romania, „tara fara autostrazi”: „Au la dispozitie 4,6 miliarde de euro, au folosit doar 47 de milioane”

Jurnalistii Reuters Romania au realizat o analiza dura a situatiei infrastructurii din tara noastra, mentionand, in primul rand, fondurile europene destinate acestui obiectiv, pe care nu reusim sa le valorificam.

Romania ar putea avea la dispozitie pana in 2013 suma de 4,6 miliarde de euro, fonduri europene pentru infrastructura. Pana la sfarsitul anului trecut, fusesera utilizati doar 47 de milioane de euro dintre acestia. Daca ministrul Boagiu nu va gasi o cale de a grabi proiectele, Romania va pierde aceste fonduri. Dar daca aceasta tara pur si simplu nu poate absorbi acesti bani?„,  noteaza jurnalistii de la Reuters Romania.

Jurnalistii mentioneaza si un studiu realizat de World Economic Forum, care plaseaza tara noastra pe locul 134 din 139 posibile in ceea ce priveste calitatea drumurilor.

In Romania exista 42.000 de proiecte neterminate. Nu este eficient. Suntem tara proiectelor neterminate„, declara anul trecut Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: Libertatea

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s