Nu este momentul pentru marirea taxelor si a impozitelor, domnule Boc!

Asa cum  tot am sustinut si noi, liberalii, ca masurile de crestere a taxelor si impozitelor, pe care le-au luat de nenumarate ori guvernele domnului Boc, vor avea un impact dezastruos asupra mediului economic – si acest lucru poate fi deja dovedit cu cifre statistice – , iata ca a venit si randul Guvernatorului BNR, domnul Isarescu sa atraga atentia premierului actual ca o astfel de intentie, reluata acum, ar avea consecinte dezastruoase asupra economiei! „Nici eu, nici BNR nu suntem partizanii unei cresteri de taxe. Parerea mea este ca ar inrautati situatia economiei, care se afla inca in recesiune”, a declarat recent dumnealui!

Guvernatorul BNR, domnul Isarescu, reprezentantul Romaniei la FMI, domnul Tanasescu, opozitia, sindicatele, sustinem la unison, faptul ca, cea mai importanta masura care ar trebui imediat pusa in aplicare, in acest moment, este diminuarea cheltuielilor curente si transformarea economiilor rezultate, in investitii, care sa genereze noi locuri de munca si  care sa reia cresterea sanatoasa a consumului!

Domnul Boc ne-a tot mintit, pana in prezent, ca taie din radacina risipa guvernamentala si ca niciun alt guvern post-decembrist nu a mai facut atata economie in visterie, cata a reusit dumnealui sa stranga in punga, cu ajutorul baghetei magice portocalii! Din pacate,  surpriza vorbelor in vant, fara nicio acoperire in realitate, nu a intarziat sa apara, odata cu publicarea primelor date economice pe primele luni ale acestui an!

Si aceste deficiente le constatam si noi, fiecare cetatean in parte, pe propriul nostru buzunar, le constata si FMI, venit in aceste zile in control si le arata acuzator si alte institutii internationale!

Daca premierul Boc nu a gasit nicicum o alta solutie, in tot acest timp de cand conduce guvernele portocalii, decat inventarea unor noi impozite sufocante si cresterea permanenta a taxelor impovaratoare de tot felul, iar acum are in intentie largirea bazei de impozitare, in vederea reducerii deficitului bugetar, domnul Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, ii atrage atentia acestuia ca va gresi din nou abordand acest mod: o eventuala crestere a taxelor in aceasta perioada ar face rau”, spune dumnealui si mai subliniaza ca nu aceasta este calea pentru reducerea deficitului bugetar! Dar ce folos au, oare, atentionarile tuturor, daca cei aflati la guvernare fac tot ceea ce stiu ei mai bine, si anume sa creasca la nesfarsit fiscalitatea si nu sa o scada!

Toate acestea se pot traduce in incapacitatea ministrilor aflati sub comanda domnului Boc, in a face economia sa se miste in sensul ascendent prin implementarea unor masuri care sa stimuleze intreprinzatorii, sa atraga investitiile, sa creeze un mediu fiscal predictibil si prietenos, reusind astfel sa faca economia sa ia avant si nu sa o tina prizoniera in hatisul legislativ aberant pe care l-au adoptat!

Publicitate

Un gând despre &8222;Nu este momentul pentru marirea taxelor si a impozitelor, domnule Boc!&8221;

 1. Buna ziua, domnule deputat.
  Punctul dvs. de vedere este unul pertinent, subscriu la ce ati scris mai sus.
  Din pacate, TVA-ul se va mari, cota unica se va mari, vom avea majorari de preturi in cascada, falimente, somaj din greu si munca la negru, lucrari la negru cat cuprinde… daca isi imagineaza cineva ca cei din industria painii sau a transporturilot vor mai plati si bruma aia de impozite sau tva pe care o plateau, se inseala amarnic.

  Incapacitatea guvernului nu se rezuma numai la masurile economice prost luate ci si la forma lor de aplicare.
  Dai afara directori platiti cu zeci de mii de euro, acestia dau statul in judecata, castiga si stau acasa si incaseaza aceleasi zeci de mii de euro plus daune :))

  Sa tot traiesti in Romania!

  PS.: Lasati-mi si mie un nr. de tel. mobil in e-mail, sa va intreb doua vorbe.

  Cu stima,
  Dan Ungureanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s