Guvernul USL repara greselile intentionate ale guvernelor pdl-iste

Eu, in calitate de deputat de Arges am semnalat fostelor guverne pdl-iste, in mod oficial, inca de anul trecut, faptul ca,  prin aplicarea OUG nr.107/2010, dumnealor nu fac altceva decât sa jefuiasca cu buna stiinta pensionarii si sa savârseasca greseli inadmisimile, profund anticonstitutionale!

Demersul meu a constat in atragerea atentiei primului-ministru in functie de la acea data si ministrilor de resort, prin  intrebarile nr.6158 A/29.03.2011 si nr.6988 A/15.06.2011, adresate acestora, ca retinerea unei cote de 5,5% drept contributie la sanatate, persoanelor cu pensii de peste 740 de lei, din intreagul cuantum al pensiei lor, este o masura injusta, inechitabila si discriminatorie, in fapt, si clar anticonstitutionala, in drept.

In intrebarile adresate ministrilor PDL de atunci am argumentat temeinic faptul ca ordonanta repsectiva a constituit doar o forma oficializata de jefuire a populatiei, de catre o guvernare incapabila sa administreze eficient si corect banul public.

Am subliniat, in textele intrebarilor respective, faptul ca acele retineri ilegale reprezinta doar o anomalie stupida si condamnabila, iscata fie dintr-o greseala a guvernului Boc, fie dintr-o rea intentie, si semnifica neputinta acelui guvern de a face reforma, altfel decât prin spolierea populatiei! Am cerut atunci Premierului Boc si Ministrului Sanatatii, domnului Cseke, analizarea cu atentie a abuzurilor savârsite si corectarea acestora, in regim de urgenta! Dar nu s-a intâmplat absolut nimic!

Raspunsurile oficiale primite de la ministrii mentionati mai sus, bineinteles, nu aveau nicio legatura cu realitatea legislativa si cu cele semnalate de mine! Dumnealor nu si-au recunoscut niciun moment greselile intentionat comise, ba mai mult decât atât, in mod paradoxal, mi-au inserat in raspunsurile lor, texte din lege, prin care era evident faptul ca pensiile sub cunatumul de 740 lei, nu trebuie impozitate!

Noroc cu decizia ulterioara a Curtii Constitutionale si cu venirea la guvernare a USL pentru a pune capat, odata pentru totdeauna, acestui abuz fara precedent, instituit de catre guvernele Boc si Ungureanu, asupra a milioane de pensionari!

In data de 13 martie, anul acesta, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra acestui act normativ ca fiind neconstitutional si a decis sa se calculeze contributia numai la suma ce depaseste 740 de lei. Astfel, Guvernul USL a aprobat, inca din primele zile ale sale de guvernare, ca incepând din aceasta luna, CASS-ul sa se retina doar din partea de venituri care depaseste suma de 740 de lei, iar sumele retinute ilegal pensionarilor, sa fie returnate acestora in 16 transe lunare.

Dar stiti cum este in lumea pdl-ista: ei fac tot felul de fapte bune si altii trebuie sa desfaca ceea ce-au facut si, mai mult decât atât, sa si plateasca! Reprezentantii lumii minunate a PDL au gresit cu intentie, nu si-au recunoscut niciodata relele comise, dar au pretentii sa fie apreciati si aplaudati etern, pentru faptele lor reprobabile!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s